FREMOTON
Wij houden U draaiende
 

FREMOTON - Wij houden u draaiende


Over onze garantie


Onze Garantie:

 

Er gaat hier geen regelaar de deur uit, of de regelaar is getest en op persoonlijke wensen ingesteld.

Bij dat testen en instellen kunt u aanwezig zijn en eventueel zelfs zelf uitvoeren. Graag zelfs. Dan weet u meteen meer over de regelaar.

Maar daarna stopt voor ons elke verantwoording voor de regelaar. U kunt dan ook geen aanspraak meer maken op garantie. Wij kunnen geen verantwoording nemen voor het door u of uw installateur aansluiten en in werk stellen van de regelaar. Dat blijft uw verantwoording. 

Bij het instellen van de regelaar is het belangrijk, dat de motor aangekoppeld zit, welke er ook op gaat draaien. Dit ivm parameters van de regelaar en gegevens van de motor.

Ook kunt u dan horen, hoe de motor draait. Oudere motoren, met wat lossere lammellenpakketten kunnen bijgeluiden gaan maken. Dit kan met de meeste regelaars geheel of gedeeltelijk verholpen worden door bepaalde parameters aan te passen.

Garantie is daar niet op te geven. Ook niet bij nieuwe regelaars.

Kiest u in verband met de prijs voor een oudere regelaar, dan heeft u niet altijd dezelfde mogelijkheden, als bij de meeste nieuwe regelaars. Nieuwe regelaars zullen meestal meer ingespeeld zijn op digitale, c.q. profibus-aansturingen. Voor toepassingen in de hobby-sfeer is dit meestal niet interessant. Bij CNC-technieken ligt dat wat anders

Zijn oudere regelaars slechter, dan nieuwe regelaars. In de meeste gevallen zeker niet. Het komt echter wel voor, dat oudere regelaars gewoon slecht zijn ontworpen.

Maar er zijn ook nieuwe regelaars, die ik niet wil verkopen, omdat ik daar op den duur problemen mee verwacht.

 

Wel noteer ik altijd type en serienummer van de regelaar. Ik wil niet graag aangesproken worden voor defecte regelaars van anderen.

 

Speciale garantiebepalingen:

 

Verder zijn er nog merken, die zeggen garantie te geven op nieuwe regelaars, maar dat is dan afhankelijk van de wil van de importeur.

En de importeur voor Nederland geeft zogenaamd geen garantie, omdat de datum op de doos bepalend is en dan is de garantietermijn al meestal een half jaar of langer verstreken, voordat zo'n regelaar bij de eindgebruiker komt.

Daarom geven wij geen garantie op nieuwe regelaars van bepaalde merken, omdat de importeur vindt, dat wij die garantie op ons moeten nemen. En dat kunnen wij niet.

Dus wees gewaarschuwd.

Onze ervaring is:

Garantie is dan niets waard.

Je draait er zelf voor op.

Er is nu een genoemd merk, dat dit verhaal ontkent.

Zij gaan mij zwart op wit geven, dat zij wel volledige garantie geven en dat is binnen de EU 2 jaar.

Als dat zo is, dan kunnen we bij dat merk zeggen, dat het geheel berust op een misverstand (onduidelijke uitleg en/of koppige onwil van hun verkoop) en dan zullen wij u daarvan direct op de hoogte brengen.

Ik vraag mij wel af, waarom zij dit zo ver hebben laten komen, 

Ik blijf voor u, mijn klant, vechten voor garantie, die ook waar gemaakt wordt. 

Wilt u exact weten, hoe het bij bepaalde merken werkt, neem dan even contact met me op.