FREMOTON
Wij houden U draaiende
 

FREMOTON - Wij houden u draaiende


FREQUENTIEREGELAARS

CE keurmerk, wat is dat en … . nog belangrijker, het is in Europa verplicht.


Advies bij het kopen van een frequentieregelaar.


Een frequentieregelaar moet zijn voorzien van het CE keurmerk, anders mag de reglaar in Europa niet verkocht en toegepast/gebruikt worden.
De verkoper is verantwoordelijk voor het aanwezig zijn van het CE keurmerk op de reglaar. Maar op het moment, dat de koper betaald heeft, wordt de verantwoording bij de koper gelegd.
Dus dan draagt de koper alle risico's, die voortkomen uit het gebruik van de regelaar zonder CE keurmerk.
Denk met name aan ongevallen en brand. En is er geen CE keurmerk aanwezig, dan mag de regelaar niet gebruikt worden en bij calamiteiten als brand en ongevallen zullen vele verzekeringsmaatschappijen zeggen, dat ze niet hoeven uit te keren, omdat het apparaat c.q. frequentieregelaar niet gebruikt had mogen worden.
Dus informeer bij aanschaf altijd, of de regelaar is voorzien van het CE keurmerk.

Op mijn foto's zie je, dat alle bekende merken wel zijn voorzien van CE keurmerken.

Waarom kom ik nu met deze opmerking?
Voor mij was dit altijd al logisch.
Maar je ziet bij meer en meer advertenties op marktplaats, dat er regelaars worden aangeboden zonder het absoluut verplichte CE keurmerk.
Ergens wel te begrijpen. Ze kopen een regelaar zonder keurmerk voor rond de 50 euro en bieden aan voor 100 euro. Waarschijnlijk handel onder de voorwendsels van ik verkoop als hobby, vrij van allerlei verplichtingen. Maar op het moment, dat de koper betaalt, zijn ze van het risico verlost en probeer ze dan nog maar eens aansprakelijk te stellen.
Dus wees gewaarschuwd.

Hier onder een artikel, dat je met een beetje Googlen op allerlei sites kunt vinden.


Voor welke producten is een CE-markering verplicht?


Veel consumentenproducten die binnen de Europese Unie (EU) op de markt verschijnen, moeten een CE-markering hebben. Bijvoorbeeld speelgoed en elektronische huishoudelijke apparaten. De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen. Onder andere op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. De CE-markering is te herkennen aan de letters C en E.
Ondernemer is verantwoordelijk voor aanbrengen CE-markering. Fabrikanten moeten vaststellen of een product aan de eisen voldoet. En of het product een CE-markering moet hebben. Ook moet de fabrikant een CE-markering aanbrengen. Is het product buiten de Europese Economische Ruimte (EER) gemaakt? Dan moet de importeur van het product controleren of het product voldoet aan de eisen. En dus ook of het product de CE-markering draagt.
Brengt de importeur de producten onder zijn eigen naam op de markt? Dan neemt hij daarmee de verantwoordelijkheden van de fabrikant over. In dat geval moet hij zelf de CE-markering aanbrengen.
Ondernemers kunnen bij bepaalde productgroepen de onderzoeken voor CE-markering zelf uitvoeren. En voor andere productgroepen moeten zij een instelling betrekken die de overheid heeft goedgekeurd. Dit is een bij de Europese Commissie aangemelde instantie. Op de website van de Europese Commissie staat een lijst per land van aangemelde instanties.


Klik de foto's even aan om ze te bekijken.